05 március 2015

A Jeep® a 2015. évi Genfi Autószalonon


Az új 170 lóerős 1.4 MultiAir motor, a 9 fokozatú automata sebességváltó és a 'Jeep Active Drive Low' együttes premierje még gazdagabbá teszi az EMEA régióban értékesített új Renegade modellválasztékát
• A kiállításon megjelenik a Trailhawk modell, a legkarakteresebb, legjobb terepképességű verzió
• A nagyközönség testközelből ismerheti meg az új UconnectTM Infotainment rendszereket: az 5 vagy 6,5 colos érintőképernyővel szerelt berendezések rádióállomásokhoz, hordozható készülékekhez, mobiltelefonokhoz, valamint UconnectTM LIVE szolgáltatásokhoz biztosítanak hozzáférést. A szolgáltatás abszolút újdonság a Jeep márka berkein belül, amely idén júniusban, a Renegade fedélzetén vezeti be azt
• Két kiállítási jármű, exkluzív Mopar kiegészítőkkel: egy látványos Renegade és az ikonikus Wrangler Rubicon.
• A kiállításon a zászlóshajó Grand Cherokee is megjelenik három változatban: a Summit csúcsverzió az új Platinum csomaggal felszerelve, a nagyteljesítményű SRT modell (257 km/h végsebesség, 4,0 másodperces 0-100 km/óra gyorsulás) az innovatív Aktív zajszűrés (ANC) technológiával, valamint az Overland 3.0 Multijet V6 kiadás 250 lóerővel, nyolcfokozatú automata sebességváltóval és Quadra Drive II összkerékhajtással
• Szintén feltűnik a kiállításon egy új, különleges Wrangler széria, amely élő bizonyíték arra, hogy az ikonikus Jeep magától értetődő választás, ha az autók testre szabásáról van szó
• Végül, de nem utolsó sorban színre lép a Jeep Cherokee, Trailhawk off-road kiadásban, illetve elegáns Limited változatban; utóbbi különlegessége az új Nepal bézs bőrbelső
• A stand a Jeep DNS-ének hiteles megnyilvánulásakor kiváló minőségű, természetes anyagokból építkezik: a fát és követ acéllal kombinálták; a hatalmas LED falakon a márka műszaki, innovatív szellemisége jelenik meg
• 2014-ben a Jeep volt az európai újautó-piac leggyorsabban növekvő márkája (forrás: ACEA adat)

Egy rendkívül sikeres évvel a háta mögött, - amelynek során célját elérve sikeresen értékesített egymillió darab gépkocsit világszerte - valamint bemutatta az első 'olasz' Jeepet, a márka most igen fontos termékújdonságokkal tér vissza a 2015-ös Genfi Autószalonra, és nagyteljesítményű szabadidőjárműveinek hiánytalan választékával újabb fontos lépést tesz a Jeep globalizációja felé.

2014-ben a Jeep volt az európai piac legdinamikusabban növekvő autómárkája (forrás: ACEA adat). Ami a részleteket illeti, az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) piacokon minden eddiginél nagyobb számban értékesítettek új Jeep modelleket: az EMEA térségben több mint 42, azon belül Európában (EU 28 + EFTA) nem kevesebb, mint 70 százalékkal nőttek a márka eladásai. Számos piacon értékesítési rekordot ért el a Jeep, így Franciaországban 110, Olaszországban 95 százalékkal emelkedtek a darabszámok, míg Belgiumban 87, Nagy-Britanniában 75, Németországban pedig 50 százalék volt a növekedés mértéke.

Jeep Renegade
A stand sztárja a Jeep család legifjabb tagja: az új Renegade, az első FCA modell, amely a kompakt szabadidőjárművek piacán száll versenybe, egyben az első olyan Jeep modell, amelyet Olaszországban gyártanak, és több mint 100 országban - köztük az Egyesült Államokban - értékesítenek világszerte.

A bemutatása óta eltelt mindössze négy hónap során a Renegade máris számottevő mértékben hozzájárult a 2014-ben az EMEA piacokon mutatott, kiemelkedő értékesítési teljesítményhez. Ezzel a nagyszerű felütéssel indította a márka azt a további sikereket ígérő újévet, amelyben friss újdonságokkal bővül ki a Renegade modell családja. Ezek sorában elsőként jelentkezik a Genfben is látható modell, a nagyteljesítményű, 170 lóerős 1.4 Multiair 2, amely elsőként kombinálja a benzinmotort, a kilencfokozatú automata sebességváltót és a „Jeep Active Drive" összkerékhajtást.
A Limited kivitelben, márciustól forgalmazott új motorverzió egyetlen termékbe sűrűsítve kínálja a Jeep által kifejlesztett offroad technológiát, valamint a Fiat Chrysler Automobiles motorfejlesztő innovációs képességeinek legjavát. A közönség Carbon fekete fényezéssel, Ski szürke színű belső kivitelben csodálhatja meg az új modellt.

A kiállított modellek sorát a Jeep Renegade Trailhawk zárja: a modell a teljesítmény és terep-felkészültség legmagasabb szintjét képviseli, köszönhetően az integrált Jeep Active Drive Low erőátviteli rendszernek. A Genfben látható modell Colorado piros fényezéssel és fekete bőr belsővel lép színre, takarékos, 2,0 literes, 170 lóerős turbódízel motorjához kilencfokozatú automata sebességváltó csatlakozik.

Három exkluzív modell, amely korántsem kimerítő, ám igen jellemző képet ad a Jeep Renegade rendkívül széles és sokrétű modellkínálatáról. Az olaszországi Melfi városában működő, frissen felújított SATA üzemben gyártott, összesen négyféle kivitelben (Sport, Longitude, Limited és Trailhawk) értékesített újdonság rendkívül erőteljes és stílusos személyiséggel rendelkezik; arányai városi és terephasználatra egyaránt optimálissá teszik. A modell kategóriájának legmagasabb színvonalú terepfelkészültségével büszkélkedhet, emellett kiváló országúti vezethetőség jellemzi, exkluzív, kilencfokozatú automata sebességváltóval és kétféle erőátviteli rendszerrel rendelkezik, továbbá igen takarékos motorokat és biztonsági berendezések széles körét kínálja.

A fiatal, nagyvárosi ügyfelek számára megálmodott, új Jeep Renegade a közelmúltban maximális, ötcsillagos értékelést kapott az elismert Euro NCAP biztonsági vizsgálatán. Az elérhető 100 pontból nem kevesebb, mint 80-at szerzett meg a modell, ami mindenekelőtt a 87 százalékos felnőtt, illetve a 85 százalékos gyermek utasvédelmi értékelésnek köszönhető; emellett minden fő vizsgálati pontban pozitív eredmények születtek. Ez az elismerésre méltó teljesítmény az innovatív „Kis széles 4x4 architektúrának", valamint az olyan, élvonalbeli aktív biztonsági technológiáknak köszönhető, mint a kategóriában korábban sehol nem elérhető, ráfutásos ütközésre figyelmeztető „Front Collision Warning Plus" rendszer.

Infotainment UconnectTM rendszerek
A Genfi Autószalon ideális alkalom arra, hogy a Jeep előzetesen bemutassa innovatív Infotainment UconnectTM rendszereit. Az 5, illetve 6,5 colos érintőképernyővel szerelt berendezések rádiót, médialejátszót, mobiltelefon-kihangosítót, valamint műholdas navigációs funkciót kínálnak, az UconnectTM LIVE szolgálatásokkal egyetemben.

A Renegade a Jeep palettáján elsőként kapja meg a sokoldalú infotainment rendszereket. A 2015. júniustól megrendelhető rendszer mindkét kivitele Bluetooth csatlakozással, AUX bemenettel, USB aljzattal, valamint hangvezérlés funkcióval rendelkezik. Az Uconnect 5" Radio Nav LIVE berendezés ezeken felül TomTom 2.5D navigációs rendszert is kínál, míg az Uconnect 6,5" Radio Nav LIVE műholdas navigációs rendszere 3D térképeket és az úti célok hangvezérléssel történő meghatározását lehetővé tevő, „egylépéses szóbeli címbevitel" funkciót kínál.

A Jeep Renegade két új infotainment rendszere első ízben nyújt Uconnect LIVE szolgáltatásokat. Ez többek között opcióként közvetlen hozzáférést biztosít a 'TuneIn' internetes rádió szolgáltatás több mint 100 000, globális csatornájához, a több mint 35 millió zeneszámot tartalmazó 'Deezer' internetes zenei szolgáltatáshoz, a mindig aktuális nemzetközi híradásokkal szolgáló Reuters-hez, valamint a Facebook és Twitter közösségi oldalakhoz, így az utasok menet közben is kapcsolatban maradhatnak barátaikkal.


Jeep Wrangler
A Jeep standján mindig, mindenhol helye van az ikonikus Wrangler modellnek. A Wrangler a terepjárás szinonimájaként szinte arra született, hogy az ügyfelek a lehető legteljesebb mértékben saját stílusukhoz, saját igényeikhez formálják. Erről tanúskodik megannyi népszerű, limitált példányszámú különkiadása. Hogy csak az elmúlt négy évből merítsünk: „70th Anniversary Edition" (2011), Arctic (2012), Mountain (2012), Black Edition (2012), Moab (2013), „Rubicon 10th Anniversary Edition" (2013), Polar (2014), Rubicon X (2014) és legutóbb az „X Edition" Wrangler.

A genfi közönség két lélegzetelállító típust csodálhat meg: a különleges, új Jeep Wrangler Black Edition II szériát, valamint egy eredeti Mopar kiegészítőkkel és tartozékokkal felszerelt Jeep Wrangler Rocks Star show modellt.

A nagyobb európai piacokon már nyártól elérhető, limitált Black Edition II széria az adott piactól függően két karosszériaváltozatban (Wrangler és Wrangler Unlimited), kétféle motorral lesz rendelhető: a 2,8 literes turbódízel erőforrás 200 LE teljesítményre és 460 Nm forgatónyomatékra képes, míg a nagyteljesítményű, 3,6 literes Pentastar benzinmotor 284 lóerőt és 347 Nm nyomatékot biztosít. Mindkét motorhoz ötfokozatú automata sebességváltó csatlakozik.

A Sahara modellváltozat alapjaira épülő, különleges új Black Edition II széria egyedi megkülönböztető jegyekkel bír: fekete a jellegzetes, hetes osztású hűtőmaszk, a 18 colos könnyűfém keréktárcsák, az első Jeep logó, a fényszóró kerete, a tükörházak és a hátsó pótkerék-borítás.

A különleges szérián végrehajtott, exkluzív módosítások különösen látványosak a beltérben, ahol a lenyűgöző fekete bőrülések mellett polírozott fekete kivitelben készültek a betétek, illetve a szellőzőrostélyok kerete. Még az egyedi padlószőnyeg is fekete betéteket kapott.

A limitált modell alapfelszerelésként kínálja azt exkluzív Dual Top® tetőt. Az eltávolítható, három panelből álló keménytetőt a karosszéria színére fényezik, míg a vászontető egyedi kabrió érzést biztosít. Szintén szériatartozék a UconnectTM GPS multimédiás szórakoztató és navigációs egység 6,5 colos érintőképernyővel, 40 GB kapacitású merevlemezzel, USB és AUX bemenetekkel, valamint DVD-lejátszóval.

A Genfi Autószalonon kiállított modell Billet ezüst fényezést, fekete bőr belsőt, valamint ötfokozatú automata sebességváltóval társított, 2,8 literes turbódízel erőforrást kapott.

A reflektorfényből a másik kiállított Jeep Wrangler modellnek is kijut: az eredeti Mopar kiegészítőkkel és tartozékokkal felszerelt Rubicon kivitel 2,8 literes turbódízel motorból, ötfokozatú automata sebességváltóból álló, összkerékhajtású hajtásláncot kapott. Motorházfedelét fekete selyemfényű 'US Army' csillag díszíti, fekete a hűtőmaszk és az üzemanyag sapka, az ajtók feles méretűek, a külső tükör borítását Jeep logó, az autó oldalát csillag matrica díszíti, emellett kartervédő elem és fekete oldalsó fellépő teszi teljessé a megjelenést. A pontot az i-re az innovatív LED-es fényhíd teszi teljessé. További egyedi megoldásként ott vannak az eredeti gumiszőnyegek, a bukókereten elhelyezett kapaszkodók, valamint a karosszéria exkluzív burkolatai. A sárga fényezésű, fekete belső terű kiállítási modell Goodrich közúti terepabroncsokat kapott, amelyek még inkább kihangsúlyozzák a megállíthatatlan Rubicon modell szélsőséges terepalkalmasságát.

Jeep Grand Cherokee
A Jeep zászlóshajója, minden idők legtöbbször kitüntetett nagy szabadidőjárműve, a Grand Cherokee immár több mint 20 éve képviseli a legmagasabb színvonalon a Jeep márka lényegét, köszönhetően jellegzetes formavilágának, technológiai újdonságainak, valamint összeszerelési minőségének.

A Jeep Grand Cherokee, amely néhány apró eltéréssel igazodik azokhoz a globális piacokhoz, ahol forgalmazzák, összesen ötféle kivitelben (Laredo, Limited, Overland, Summit és SRT), négyféle motorral megrendelhető. A dízeltechnológiát a közös nyomócsöves, közvetlen befecskendezéses 3.0 V6 Multijet II képvisel, míg a benzinmotorok kedvelői a 3.6 V6 Pentastar, a kizárólag Summit kivitelben kínált 5.7 V8, valamint az SRT modell számára fenntartott 6.4 V8 HEMI közül választhatnak.

A Jeep zászlóshajójának legendás képességeiről háromféle integrált összkerékhajtási rendszer, a Jeep Quadra-Lift légrugózás, valamint a Selec-Terrain és Selec-Track vonóerő-szabályozási rendszerek gondoskodnak. Az optimális menetbiztonság garanciája a teljes megállásig fékezni képes adaptív sebességtartó automata, az új Selec-Speed Control, vagy az ütközés súlyosságát enyhítő funkciókkal felvértezett, ráfutásos balesetre figyelmeztető „Forward Collision Warning" rendszer.
Genfben összesen három példányban tekinthető meg a Grand Cherokee zászlóshajó: egy Summit kiadás az új Platinum csomaggal felszerelve, egy nagyteljesítményű SRT verzió, valamint egy Overland kiadás, az EMEA piacok első számú választása, amely több mint 40 százalékkal részesedik a modell eladásaiból.

A csúcskivitelű Summit modell új Platinum csomagja az eddig megismertnél is exkluzívabb tartalmat kínál az igényes európai vásárlóknak, akik eddig 35 százalékban választották ezt a kivitelt. A Summit eleve rendkívül gazdag kínálatán túl a Platinum csomag számos, a karosszéria színére fényezett kiegészítő (pl. a karosszéria alatti elemek, tükörházak vagy kilincsek) mellett selyemfényű részletekkel teszi még látványosabbá a hűtőmaszkot, az oldalsó koptatócsíkokat, a küszöböt, a ködfényszóró házát, valamint a csomagtérnyílás peremvédő betétjét. A Platinum csomagot 20 colos, selyemfényű, szénszálas hatású könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé.
A kiállított autót a 3,0 literes, 250 lóerős Multijet II dízelmotor hajtja, nyolcfokozatú automata sebességváltón keresztül. Különösen látványos a Granite kristály fényezés, valamint a Dark Sienna bőr belső. Emellett a Genfben kiállított példány fedélzetén megtalálható az innovatív multimédiás „Blue Ray DVD" szórakoztató rendszer, amely két, egymástól független képernyőt kínál a hátul utazóknak, külön- külön HDMI és AUX csatlakozókkal, valamint vezeték nélküli fejhallgatókkal. Ezen felül a Summit kivitel minden példánya megkapja a Harman Kardon 829 wattos, 19 hangszórós audio rendszerét, továbbá a 2015-ös modellév abszolút újdonságát, az aktív zajszűrő (ANC) technológiát, amely a Harman Kardon audiorendszeren keresztül, négy kiegészítő mikrofon segítségével biztosít optimális fedélzeti akusztikát.

A közönség a Grand Cherokee nagyteljesítményű SRT kiadását is megcsodálhatja. Minden idők leggyorsabb, legerősebb Jeep modellje első osztályú menetdinamikát kínál: 0-100 km/óra gyorsulás 5,0 másodperc alatt, 257 km/óra végsebesség, 100 km/óráról álló helyzetig fékezés mindössze 35 méteren. Mindezt a 468 LE teljesítményű, 624 Nm nyomatékú 6.4 V8 HEMI® blokk teszi lehetővé, amelyet Fuel Saver technológia tesz takarékosabbá és tisztább üzeművé. Ráadásul annak érdekében hogy az ügyfelek maradéktalanul kiaknázhassák a motorban szunnyadó erőt, a jármű rajtautomatikát kapott, amely a motor, a sebességváltó és a felfüggesztés szabályozása révén versenyszintű teljesítményt biztosít álló helyzetből indított gyorsítás során. A funkció aktiválására a középkonzolon elhelyezett nyomógomb szolgál.

A kiállított példány ragyogó fehér fényezését fekete króm kivitelű, 20 colos könnyűfém keréktárcsák, valamint finom fekete bőrbe öltöztetett, Morocco belső tér emeli ki. A Jeep Grand Cherokee SRT modell egyedi szolgáltatása az ANC aktív zajszűrő funkció, amely a 6.4 V8 HEMI® blokk hangját bevezeti az utastérbe.

A harmadik, egyben utolsó Jeep Grand Cherokee modell Genfben egy Overland típus, 3.0 V6 Multijet II dízelmotorral felszerelve. A blokk 4000/perc fordulatszámon 250 LE-t ad le, legnagyobb forgatónyomatéka 570 Nm 2000percnél. A kiállított modellt elegáns acélszürke fényezése, 20 colos keréktárcsái és kettős panoráma napfényteteje teszi különlegessé. A belső tér kivitele első osztályú; a kéttónusú, barna-kék Vesuvius nappa bőrkárpittól kezdve a 8.4 colos érintőképernyővel szerelt, kifinomult UConnect infotainment és műholdas navigációs rendszerig.

Jeep Cherokee
A svájci kifutón a Cherokee modell két példánya lép fel; a Jeep márka közepes méretű szabadidőjárművének következő generációja tavaly ilyenkor, a 2014. évi Genfi Autószalonon mutatkozott be az európai közönség előtt.

A modell innovatív, lendületes, áramvonalas formatervvel, kimagasló úttartással, legendás összkerékhajtással, finoman kidolgozott belső felületekkel, fejlett műszaki tartalommal, minden eddiginél jobb fogyasztás-csökkentő, szórakoztató és kényelmi felszereltséggel kényezteti vásárlóit. Mindehhez kifejezetten sportos kerék/karosszéria arányt, és lehengerlő megjelenést kínál. A kanyarvételi tulajdonságok referenciaértéknek számítanak a kategóriában. Végül, de nem utolsó sorban a Jeep Cherokee számos biztonsági rendszerének köszönhetően ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP nagyra becsült vizsgálatán.

Genfben összesen két Cherokee lép színre. Az egyik egy elegáns „Igaz kék" fényezésű, Limited felszereltségű példány, amelyen első ízben találkozhatnak a látogatók a kifinomult őzborjú-bőr (Nepal) üléskárpittal. A modell kétliteres, 170 lóerős Multijet II turbódízel motorja az új kilencfokozatú automata sebességváltóhoz kapcsolódik; a Jeep® Active Drive I rendszer etalonszámba menő összkerékhajtást biztosít minden körülmények között. A modell a piacon elsőként kínál a hajtásláncból lekapcsolható hátsó tengelyt, ami csekélyebb energiaveszteséget, ezáltal üzemanyag-megtakarítást eredményez, amennyiben a körülmények nem indokolják az összkerékhajtást.

Az Eco zöld fényezésű, Morocco fekete belsővel szerelt Trailhawk terepspecialista kivitel a nagyteljesítményű, 272 lóerős 3.2 V6 Pentastar motort kapta meg az új kilencfokozatú automata sebességváltóval, valamint integrált Jeep® Active Drive Lock összkerékhajtással, amely kúszófokozatot, továbbá reteszelhető hátsó differenciálművet kínál - ezen jellemzők a kategória legjobb terepalkalmasságával ruházzák fel a modellt.

A Jeep standja
Miután rekord évet zárt, a Jeep genfi standja a márka kettős személyiségére világít rá: egyfelől a színtiszta, extrém terepélményeket kínáló génállományra - ezekre utalnak az olyan természetes anyagok, mint a fa vagy a kő. Másfelől viszont ott van a márka fejlett műszaki tartalma és innovatív szellemisége, amelyre az acél elemek alkalmazása, illetve a standon hátul elhelyezett, hatalmas LED-fal utal.
A stand egy erre elkülönített területén a látogatók testközelből is megismerhetik a Moparral közösen kidolgozott, eredeti Jeep alkatrészek és kiegészítők néhány exkluzív példányát. Ezen felül a hivatalos Jeep ajándéktárgyak választéka is felvonul a standon, beleértve a kifejezetten a Jeep-tulajdonosokat tömörítő Jeep® Owners Group (JOG) számára tervezett tárgyakat. A Jeep® Owners Group az egyetlen hivatalos rajongói csoport, amelyet közvetlenül a márka irányít, és amelyhez a tavaly év végi piaci bevezetés óta máris kilenc európai ország csatlakozott.

 

utolsó videók

összetett keresés

Keresés...

Feladó
Címzett
Keresés

Kép


Download