09 december 2013

A Jeep® és a Juventus: a zászlóshajó Grand Cherokee együtt az olasz bajnokcsapattal

A torinói Juventus stadionban tartott ünnepélyen vehették át új Jeep® járműveiket a Juventus játékosai, valamint a csapat vezetőedzője, Antonio Conte. A flotta összesen 27 darab Jeep Grand Cherokee modellből állt, mindegyik a zászlóshajó kínálatának csúcsát megtestesítő Summit felszereltségi szinten. Az új Jeep gépjárművek az olasz bajnokcsapat hivatalos szállítóautói.

Az ünnepi esemény aktív főszereplői a Fiat csoport alkalmazottai voltak, szám szerint ötvenen, akik a Juventus hivatalos színeiben pompázó, fehér, illetve fekete színre fényezett autókat átadták kedvenc labdarúgóiknak. Mind a huszonhét Grand Cherokee-t a takarékos 3.0 V6 közös nyomócsöves, közvetlen befecskendezéses turbódízel motorral szerelték fel. A MultiJet II technológiával felvértezett erőforrás legnagyobb teljesítménye 250 lóerő 4000/perc fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka 570 Nm 2000/percnél; a motorhoz a Jeep új, nyolcfokozatú automata sebességváltója csatlakozik.

Ez a mostani kezdeményezés még inkább megerősíti a Juventus és a Jeep közötti szövetséget. A Juventus és a Jeep a maguk területének elismerten ikonikus szereplői, amelyek létezését mindig is a hitelesség és a szenvedély határozta meg, lehetővé téve, hogy bármilyen kihívással szemben sikerrel birkózzanak meg. A Jeep világszerte elismert autómárkaként több mint 15 millió gépkocsit értékesített azóta, hogy 1941-ben bemutatta első modelljét. A Juventus múltja nem kevésbé dicsőséges: az 1897-ben alapított klub több mint 250 millió rajongóval rendelkezik világszerte (csak Olaszországban több mint 11 millió szurkolójuk van!). Sikereik sora irigylésre méltó: többek között 31 Scudetto, 9 Coppa Italia, 5 Supercoppa Italiana, 3 UEFA Kupa, 1 Kupagyőztesek Európa-kupája, 2 UEFA Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, továbbá 2 Interkontinentális Kupa győzelem van a tarsolyukban.

Azóta, hogy a Jeep 1992-ben az első generációs Grand Cherokee modell piacra bocsátásával megteremtette a prémium szabadidőjárművek kategóriáját, zászlóshajója töretlen hittel és lendülettel közvetíti a márka alapértékeit: a szabadságot, a hitelességet, a kalandvágyat és a szenvedélyt, és képviseli a márka képességeinek legjavát a teljesítmény, a kényelem, az innováció és a gyártási minőség terén.
Ma, mintegy ötmillió eladott Grand Cherokee modellel később, a világ legtöbbször díjazott nagyméretű szabadidőjárműve teljesen megújult. Új külső és belső formaterve mellett új, fejlett technológiai tartalmat, új erőforrásokat és egy vadonatúj, minden modellváltozaton alapkivitelű, nyolcfokozatú automata sebességváltót kínál. A Grand Cherokee sikertörténete Európában is folytatódik: a modell az elmúlt három év során megkétszerezte eladásait az óvilágban.

Az új Jeep Grand Cherokee különösen jól teljesített Olaszországban, ahol a 2014-es modellévi kiadás júniusi bevezetése óta 16 százalékkal nőttek az eladások a tavalyi év azonos időszakához képest. Csak novemberben 36,8 százalékkal több autót helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban. Emellett a júniusi premiert követően az új Jeep Grand Cherokee méretosztályában is megerősítette vezető pozícióját: a nagyméretű szabadidőjárművek közül ez a legkeresettebb 3.0 literes turbódízel motorral szerelt modell.

 

utolsó videók

összetett keresés

Keresés...

Feladó
Címzett
Keresés