04 március 2017

A Jeep® márka a 2017.évi Genfi Autószalonon

• Európai premier: a vadonatúj Jeep® Compass, kategóriájának legjobb terepképességekkel rendelkező kompakt szabadidőjárműve.
• Jeep különkiadások a standon.
o Jeep Wrangler Rubicon Recon - egyedi kivitelű modell minden eddiginél komolyabb terepképességekkel. Az új változat most először jelenik meg Európában.
o A Grand Cherokee zászlóshajó és az ikonikus Wrangler egyaránt karakteres Night Eagle kezelésben részesülnek.
o A Jeep Wrangler Rubicon 100 százalékban utcára engedélyezett Mopar® ONE tuningcsomaggal a még jobb terepalkalmasságért.
• Európában most először ismerkedhet meg a Trailhawk kínálat teljes egészével a közönség.

A Jeep® a 87. Genfi Autószalonon tartja a vadonatúj Jeep Compass európai premierjét. Az új modell legendás, kategóriaelső terepképességeket, világszerte összesen 17 különböző hajtáslánc-konfigurációt, hamisítatlan Jeep formavilágot, kiemelkedő közúti alkalmasságot, a nyitott tetős autózás élményét, valamint fejlett, felhasználóbarát kapcsolódási és biztonsági funkciók gazdag választékát kínálja.
A vadonatúj Compass a Jeep márka folyamatos evolúcióját testesíti meg a kifinomultság, az innováció, a technológia és a teljesítmény terén, és még erőteljesebbé teszi a márka globális kínálatát, hiszen egy rendkívül fontos, világszerte gyarapodó szegmensben lép színre.
A vadonatúj Compass megjelenésével teljessé válik a Jeep modellkínálata, amely mostantól a kompakt szabadidőjárművek piacán - Európa legnagyobb SUV-szegmensében - is képviselteti magát, megerősítve a márka pénzügyi sikereit a térségben. 2016-ban a Jeep márka eladásai rekordot döntöttek a darabszámok terén; 2015-höz képest 19 százalékkal több, csaknem 105 ezer autót állítottak forgalomba. A Jeep 2016-ban a harmadik legdinamikusabban növekvő márka volt Európában.

Különkiadások
A Jeep márka három új limitált különkiadással jelentkezik Genfben, kielégítve a Jeep-vásárlók testre szabhatóság iránti, folyamatos igényét.
• A Wrangler Rubicon Recon különkiadás Genfben tartja európai premierjét;
• A Grand Cherokee Night Eagle és Wrangler Night Eagle modellekkel teljessé vált a Night Eagle sorozat; a Grand Cherokee kifinomult megjelenését és a Wrangler ikonikus formatervét fényes fekete részletek és külső elemek teszik még agresszívabbá és sportosabbá.
• A kiállításon több Mopar tartozékokkal felvértezett jármű is megjelenik, így egy Chief Blue árnyalatú Jeep Wrangler Rubicon, amelyet Mopar® ONE csomaggal szereltek fel: ez az utcai használatra teljesen alkalmas terep-átépítésre homologizált kiegészítőket és futómű-emelést kínál.

Trailhawk modellcsalád
Az idei genfi szalon az első olyan európai autókiállítás, ahol a Jeep teljes Trailhawk kínálatát felvonultatja, élén legújabb típusával: a Jeep Compass Trailhawk modellel. A Trailhawk bír a legkifinomultabb terepalkalmassággal, híven gondozva a márka eltéveszthetetlen hagyományait. Ezek a modellek azt a kompromisszumokat nem ismerő szemléletet tükrözik, amely a Jeep márka összes típusára jellemző.
Ezen túlmenően minden olyan szegmensben, ahol a Jeep jelen van, a márka gyártmányai számítanak a kategória legkiválóbb terepmodelljének. Az első "Trailhawk" kivitelű Jeep modell az Európában 2014 óta jelen lévő Cherokee volt, majd a Renegade városi szabadidőjármű kapott terepkiképzést, és vált Trailhawk típussá. A Grand Cherokee a 2017-es modellévben kapott Trailhawk kivitelt, amelyet először a 2016-os Párizsi Autószalonon láthatott a közönség.


KÜLÖNKIADÁSOK
Jeep Wrangler Rubicon Recon

Az új Wrangler Rubicon Recon a világ eleve legkiválóbb terepalkalmasságú szériamodelljét még ütőképesebbé teszi, többek között hatékonyabb védelmet biztosítva a legkíméletlenebb terepeken is. Az új Recon különkiadás még jobb 4x4-es képességekkel bír, amit egyedi off-road alkatrészeinek, többek között a megerősített első tengelynek és a nagy szilárdságú, öntött differenciálmű-háznak köszönhet.
A legkíméletlenebb terepszakaszok meghódítására felkészített Jeep Wrangler Recon megerősített első tengelyt alkalmaz, robusztus kovácsolt tengelyvégekkel, valamint robusztus kovácsolt első és hátsó differenciálmű-házakkal. A modell a Wrangler kapcsolható összkerékhajtási rendszerét kapta, elektronikusan zárható első és hátsó Dana 44 tengelyekkel. A hajtóerő Rock-Trac terepváltón keresztül (4:1 terepfokozati áttétellel) jut el a kerekekhez. Alap a 4.10 első és hátsó áttétel, ahogy a Tru-Lok zárható differenciálművek is.
Az új Recon limitált kiadás számos olyan jellemzővel bír, amelyek még erőteljesebbé teszik az eredeti Wrangler személyiségét, legendás terepalkalmasságát és nyitott tetős szabadságát. Ilyen a 18 colos matt Granite Crystal fényezésű alumínium keréktárcsa, a fekete kettős tetőszerkezet (azaz kemény- és vászontető egyaránt jár hozzá), valamint a kettős szellőztetésű Power Dome motorházfedél, mindkét oldalon fekete körvonalú, piros feliratú "Rubicon" matricával.
A matt fekete hűtőrács és a matt Granite Crystal betétek és lámpakeretek, vagy a piros hátterű Jeep logók még harciasabbá teszik a Wrangler Rubicon Recon megjelenését.
Az új limitált szériás modell külső megjelenését a piros díszítésű Trail Rated logó, a fekete üzemanyagtartály-sapka, a kemény fekete pótkerékburkolat, és az oldalt elhelyezett "Recon" embléma határozza meg.


Az új Wrangler Rubicon Recon utasterében a fekete-piros tematika uralkodik. Az alapkivitelű fekete bőrkárpitozást piros öltések és hímzett "Rubicon" logó teszik látványosabbá. Az első ajtókon lévő, fekete műbőrrel borított könyöklők és padlókonzoli fedél fekete öltéseket, piros hálózsebeket az ajtókon és a padlókonzolon, valamint piros biztonsági öv segít megkülönböztetni a Recont a Wrangler család egyéb tagjaitól. Az új különkiadás semmihez sem fogható vonzerejét feketével varrott, egyedi bőr kormánykerék és új, Midnight Star kivitelű küllők dobják fel. Az első és hátsó tengelyekről, az első kanyarstabilizátorról, a terepváltóról és az abroncsokróla műszerfalon elhelyezett plakett tájékoztat.
A fedélzeti kényelmet, a szórakoztatást és a tájékoztatást mélynyomós Alpine prémium audiorendszerre, valamint CD/DVD/MP3 kompatibilis, AUX és USB csatlakozós, 5,6 colos érintőképernyőre bízták Az új Jeep Wrangler Rubicon Recon különkiadás 2,8 literes turbódízel motorja 200 lóerőt, a 3.6 V6 benzinmotor 284 lóerőt ad le; mindkettő ötfokozatú automata váltóhoz csatlakozik.
Az új Wrangler Rubicon Recon kiadás hétféle karosszériaszínben (fekete, Firecracker piros, Billet ezüst, Bright fehér, Gobi, Granite Crystal és Rhino) rendelhető. A modell kereskedelmi bevezetése 2017 második negyedévében kezdődik.


Jeep Grand Cherokee Night Eagle

A 'Night Eagle' különkiadás agresszívabb kiállással, sportosabb hangulattal egészíti ki a Jeep Grand Cherokee prémium kidolgozását. Egyedi külső megjelenését fekete stílusjegyek dobják fel, kiegészítve hiánytalan felszereltségét. A Night Eagle különkiadásokra jellemző, feketített kivitel az elmúlt két évben már jelentkezett a Cherokee és Renegade modellek fedélzetén, most pedig elérkezett a Grand Cherokee és a Wrangler ideje.
A hűtőmaszk kerete fényes fekete, rácshálója Platinum Chrome kivitelű. A fekete lámpakeretek és az első alsó hűtőrács szemből egyedülálló megjelenést kölcsönöznek az autónak. A feketített tematikára fényes fekete ablakszegély, valamint ‘Jeep' és '4x4' emblémák teszi fel a koronát. A Night Eagle modell fényes fekete kivitelű könnyűfém keréktárcsákra szerelt, 20 colos kerekeken gördül, kihangsúlyozva agresszív megjelenését. A külső megjelenést egyedi kivitelű Night Eagle emblémák teszik teljessé.
Az új különkiadások utasterében prémium Capri Black bőrüléseket kínál perforált nyersbőr betétekkel és kontrasztos fekete hímzéssel. A műszerfalat és az ajtópaneleket integrált eloxált sötétszürke díszítőelemek ékesítik.
A Grand Cherokee Night Eagle orrában a 3,0 literes Multijet II dízelmotor (250 LE vagy a 3.6 V6 benzines (286 LE) dolgozhat, mindkettőhöz nyolcfokozatú automata sebességváltó társul. A modell már megcsodálható a Jeep márkakereskedésekbe, hatféle árnyalatban: Diamond fekete, fehér, Billet ezüst, Granite Crystal, Velvet Red and Rhino. A Jeep genfi standján kiállított Grand Cherokee Night Eagle Billet ezüst fényezéséhez és fekete bőr belsőjéhez teljes körű felszereltség társul, beleértve a bi-xenon fényszórókat, a UConnect rádiót GPS navigációval, a 8,4 colos érintőképernyőt, a UConnect Live szolgáltatásokat, az 506 wattos Alpine audiuorendszert kilenc hangszóróval és mélynyomóval, a dinamikus segédvonalakkal szerelt Parkview tolatókamerát, a Park Sense első és hátsó parkolóradarokat, valamint a motorosan nyitható csomagtérajtót.

Jeep Wrangler Night Eagle
A Wrangler Night Eagle különkiadás egyedi megjelenést kapott: a fényes fekete részletek összetéveszthetetlenné teszik a járművet, egyben megkülönböztetik a Wrangler modellcsalád más képviselőjétől.
Kívül a karosszéria színére fújt hűtőrács középfényes feketére festett beömlőkkel és középfényes fekete fényszórókerettel kölcsönöz jellegzetesen agresszív megjelenést a Wrangler Night Eagle modellnek. A fényes fekete 18 colos könnyűfém keréktárcsák és a rock rail küszöbvédő elemek arra utalnak, hogy a jármű a legkeményebb útvonalakkal is képes megbirkózni. A márka nyitott tetős filozófiáját valósítja meg a karosszéria színére fújt Dual Top rendszer (azaz a modell vászon- és keménytetőt egyaránt tartalmaz), míg az új, matt fekete «Wrangler» matrica, vagy a motorházfedelet és hátsó sárvédőt díszítő matricák kihangsúlyozzák a modell merész megjelenését, egyben tökéletesen igazodnak az autó egyedülálló személyiségéhez.

Az új Wrangler Night Eagle utasterében alapkivitelű fekete McKinley bőrüléseket találunk hálós fekete szövegbetétekkel, valamint bőrkormánnyal. Mindkettő dízelszürke kivitelben.
A Diesel szürke öltésekkel díszített, fekete műbőrbe burkolt padlókonzol fedél és első ajtókönyöklők, valamint a zongoralakk kapaszkodók és szellőzőrostély-keretek egészítik ki a különkiadás egyedi megjelenését.
A hiánytalan felszereltség kényelmes, ultramodern környezetet teremt, olyan tételekkel, mint a mélynyomós Alpine prémium audiorendszer, vagy a CD/DVD/MP3 kompatibilis, AUX és USB csatlakozós, 6,5 colos érintőképernyővel szerelt UConnect Navigation rendszer.
A legendás Wrangler-féle terepalkalmasságot alapáron kínált Command-Trac NV241 kapcsolható, terepváltós összkerékhajtás biztosítja, 2.72:1 terepáttétellel. A Night Eagle modell végletekig biztonságosan közlekedik terepen, hála az alapkivitelben beépített Trac-Lok® részlegesen önzáró hátsó differenciálműnek. Ez az elem olyan nyomaték-érzékeny mechanikus egység, amely csúszós vagy egyenetlen felületen - pl. homokon, murván, havon vagy jégen haladva is megőrzi a tapadást. A Trac-Lok automatikusan a jobb tapadással bíró hátsó kerékhez juttatja a hajtóerőt, így segít meggátolni a másik keréken a fordulatszám-csökkentést.
A Night Eagle különkiadás 2,8 literes turbódízel motorja 200 lóerőt, a 3.6 V6 benzinmotor 284 lóerőt ad le; mindkettő ötfokozatú automata váltóhoz csatlakozik. Az új Wrangler Night Eagle kiadás nyolcféle karosszériaszínben (fekete, Firecracker piros, Billet ezüst, Bright fehér, Granite Crystal, Rhino, Extreme bíbor és Chief) rendelhető, a modell márciustól megtekinthető egyes európai piacok Jeep márkakereskedéseiben.

‘MOPARIZÁLT' JÁRMŰVEK
Jeep Wrangler Rubicon Mopar® ONE csomaggal

A Jeep genfi standján egy Chief kék árnyalatú Jeep Wrangler Rubicon modell képviseli a Mopar ONE csomagot, ezt a különleges off-road csomagot, amely különleges, teljesen homológ terepkomponenseket, valamint emelt futóművet kínál. A Mopar ONE még intenzívebb terepképességekkel ruházza fel az eleve ütőképes Rubicon modellt.
A csomag márciustól rendelhető, és 2 colos (51 mm) emelést, kormánystabilizátort, 17 colos Performance Gladiator fekete öntött alumínium keréktárcsákat, nagyméretű Hankook Dynapro 265/75 R17 abroncsokat, első és hátsó kerékív-toldatokat, fekete üzemanyagsapkát, valamint Mopar emblémát tartalmaz.

A Mopar ONE csomagon túl a kiállításon részt vevő Wrangler modell egyedi külső megjelenést kínál, a szélvédőre szerelt fekete reflektor-tartótól (halogén terepfényszórókkal) kezdve a fekete hűtőmaszkon és oldalsó fellépő csövön át a szellőzőnyílással szerelt motorházfedélig, színre fényezett feles méretű ajtókig és fényezett külső tükörházakig.
Mindezen tartozékok olyan egyedi megjelenést kölcsönöznek az autónak, ami egybevág a Rubicon elismert terepalkalmasságával. A Mopar ONE csomaggal felszerelt Jeep Wrangler Rubicon modellt a 200 lóerős, 2,8 literes motor hajtja, ötfokozatú automata sebességváltón keresztül. A Mopar ONE csomag hamarosan megvásárolható a Jeep hivatalos európai márkakereskedéseiben, a kettő és négyajtós Rubicon modellekhez egyaránt.
Jeep Cherokee Overland
A Genfben kiállított Cherokee Overland modellt számos funkcionális Mopar tartalom teszi vonzóvá, többek között a leszerelhető tetőcsomagtartó és az arra erősített, Jeep sílécekkel megpakolt síléctartó. A Light Brownstone fényezésű modell külső tükreit Mopar króm díszítőelem dobja fel, a hajtásról 200 lóerős 2.2 MultiJet II dízelmotor gondoskodik, 9 fokozatú automata sebességváltóval.
Jeep Renegade
A Genfben kiállított, Limited felszereltségi szinten alapuló ‘Moparizált' Jeep Renegade jellegzetes külső kiegészítőkkel, így egyedi matt fekete Mopar hűtőráccsal és tükörházakkal lépett színre.
A Granite Crystal fényezést és fekete bőrbelsőt felvonultató, Mopar kiegészítőkkel szerelt modellt 1,6 literes Multijet II dízelmotor hajtja 120 lóerővel és a közelmúltban bevezetett dupla szárazkuplungos (DDCT), hatfokozatú automata sebességváltóval.

 

A Jeep standja
A márka kiállítási területe (az 5. csarnokban) mind a két Jeep családot megjeleníti: jobboldalt az alapvető, élvezetes modellek látható, élükön a Wranglerrel, és a Renegade modellel; mindkettőt természetes fapadlón állították ki. A stand bal felén az elegánsabb, kifinomultabb modellek kaptak helyet. A Grand Cherokee zászlóshajóval felvezetett sort a Cherokee és a vadonatúj Compass modell alkotja, a stand ezen részét minőségi keményfa padló borítja.
A Trailhawk család különböző tagjai egy középen húzódó nyomvonalon kaptak helyet, amely egyfajta kifutóként szerepel, megjelenésében pedig a stand két felét elválasztó sárfolyamként jelenik meg. Ez a nyomvonal köti össze a pillanatnyi modellkínálatot és a Jeep "Trail Rated" emblémájának viselésére jogosult off-road specialistákat: ezt a kitüntető címet csak azok a Jeep modellek nyerhetik el, amelyek kiegészítő felszerelés nélkül képesek teljesíteni a világ egyik legkeményebb tereppályájaként számon tartott, legendás Rubicon ösvényt Kaliforniában.
A stand elkülönített területén egyedülálló virtuális valóság bemutató várja a látogatókat, akik magával ragadó 360 fokos prezentációkon keresztül ismerkedhetnek meg az új Jeep Compass modellel, hála a "Jeep VR konfigurátornak". Ez lehetővé teszi a közönség számára, hogy ne csupán a standon kiállított Compass modellel találkozhassanak, de egy interaktív bemutató keretében annak legfontosabb jellemzőit is megismerhessék.
A HTC Vive gyártmányú VR headset révén a látogatók előtt valódi méreteiben jelenik meg az autó, és szabadon válogathatják össze a kívánt felszereltségi szintet a felső kategóriás Limited és a terepspecialista Trailhawk között, miközben városi vagy terepkörülmények között ismerkedhetnek a modellel. A vendégek nem csupán körbe járhatják az autót, de kinyithatják az ajtaját, beülhetnek, felnyithatják a csomagtérajtót, és végül kiválaszthatják kedvenc színárnyalatukat, könnyűfém keréktárcsájukat és belső kivitelüket. A négy darab információs ponton keresztül részletesen tájékozódhatunk a modell főbb jellemzőiről.

 

A Jeep VR konfigurátor csupán egy abból a számos innovatív megoldásból, amelyekkel a Jeep az ügyfélélmény terén kísérletezik; a digitális élményekről hamarosan további részletekkel szolgálunk. Végül, de nem utolsósorban a stand elkülönített részén kaptak helyet a Mopar kiegészítői, tartozékai és ajándéktárgyai. A Jeep márka mindig is a szabadság, a kaland, az izgalmak szinonimája volt. Az ajándékok választéka pontosan ezeket az érzelmeket közvetítik. Például ott van a dupla funkciós utazótáska, amely kézitáskává alakítható át, így bármilyen helyzetben jól használható; vagy a szélfogó kabát, amelynek mintázatában megbúvik, és csak tüzetes szemrevételezéssel ismerhető fel a Jeep hűtőrács. A Jeep márka innovatív technológiai szellemiségére utalnak a hatékony kommunikációt támogató, hatalmas LED falak.

 

utolsó videók

összetett keresés

Keresés...

Feladó
Címzett
Keresés

Kapcsolódó képek