Iratkozzon fel a hírlevélre

Iratkozzon fel az Stellantis Communications hírlevélre, és ismerje meg az összes újdonságot

10 jan. 2016

A Jeep® márka sorban a negyedik évet zárja globális értékesítési rekorddal

• A Jeep globális újautó-eladásai 22 százalékkal emelkedtek 2015-ben, és a márka 75 éves történetében soha nem látott magasságba szárnyalva elérték a 1 237 583 darabot

• 2015 A Jeep 2015-ös globális eladásai felülmúlták a tavalyi, ugyancsak rekord magas értéket (1 017 019 db)
• Az Egyesült Államokban 25 százalékos növekedéssel minden eddiginél több, 865 028 darab gépkocsit adtak el
• A Jeep márka eladásai sorban a hatodik éve emelkednek világszerte és az USA-ban
• A Jeep Wrangler, Cherokee és Patriot modellek minden idõk legjobb éves globális eredményét érték el
• A Wrangler, Cherokee, Compass és Patriot modellek rekord magas éves eladásokat regisztráltak az USA piacán
• A Jeep márka decemberben minden idõk legerõsebb hónapját zárta, világszerte 127 879 darab (+32%), az Egyesült Államokban pedig 89 654 darab (+42%) autót adva el.
• Az Egyesült Államok piacán minden egyes Jeep típus növelte eladásait 2015-ben
• A Jeep modellek európai, közel-keleti és afrikai (EMEA térség) eladásai 56 százalékkal emelkedtek, a latin-amerikai forgalom 135 százalékkal nõtt 2015-ben

AUBURN HILLS, Michigan, USA - A Jeep® márka 2015-ben több mint 1,2 millió autót értékesített világszerte; ez az eddigi legmagasabb érték a márka 75 éves története során, és ezzel sorban a negyedik évben döntötte meg korábbi globális eladási rekordját. Az 1 237 583 darab eladott Jeep gépkocsi 22 százalékkal több, mint a 2014-ben regisztrált 1 017 019 darab. A márka eladásai az Egyesült Államokban elérték a 865 028 darabot, ami 25 százalékkal haladja meg a 2014-es 692 348 darabos teljesítményt.

„2015-ben immár másodszor haladta meg az egymilliót a Jeep márka globális értékesítése. Immár hatodik éve emelkedik töretlenül a márka értékesítése világszerte éppúgy, mint az USA-ban. A márka 75 éves fennállása óta soha nem ért még el ilyen magas értéket" - mondta Mike Manley, a Jeep márkaigazgatója. „Idén vezettük be a vadonatúj Renegade-et, amely világszerte sok örömöt okoz ügyfeleinknek, ugyanakkor különösen örvendetes, hogy számos Jeep típus minden eddigi értékesítési rekordot megdöntve szerepelt a piacon, az USA-ban éppúgy, mint világszerte.

„2015-ben üzembe állt brazíliai termelõsorunk, továbbá közel egy évtizedes szünet után újraindítottuk a helyi gyártást Kínában, amivel még inkább globális márkává vált a Jeep. Most, 2016-ban a Jeep márka 75. születésnapjának ünneplésére készülünk, és továbbra is kategóriaelsõ terepalkalmassággal bíró, takarékos szabadidõjármûveket kínálunk minden szegmensben" - tette hozzá Manley.

A Jeep 2015-ös eladásai 56 százalékkal nõttek az európai, közel-keleti és afrikai térségben, illetve 135 százalékkal Latin-Amerikában.

A Jeep márka decemberben regisztrálta minden idõk legjobb havi értékesítési eredményét, globálisan (127 879 db) éppúgy, mint az Egyesült Államokban (89 654 db).

A Jeep jármûvek 2015-ös eladásait az USA-ban és világszerte egyaránt a Cherokee (29 081 db világszerte, 220 260 db az USA-ban), a Grand Cherokee (277 236 / 195 958), a Wrangler (255 283 / 202 702), a Renegade (158 351 / 60 946), a Patriot (143 003 / 118 464), és a Compass (108 626 / 66 698) vezette.

2015-ben sorban hatodik éve emelkedtek a Jeep eladásai, az exportpiacokon éppúgy, mint az Egyesült Államokban. Az elõzõ öt év során világszerte emelkedett a márka forgalma: világszerte 39 százalékkal /az Amerikai Egyesült Államokban 41 százalékkal (2014), 4% világszerte / 3% az USA-ban (2013), 19%/13% (2012), 41%//44% (2011), és 24% / 26% (2010).