04 március 2014

Jeep® Wrangler Rubicon X Package: az ikonikus Wrangler új, limitált szériás különkiadása

• Az új különkiadás fekete hűtőrácsot, 17 colos, fekete alumínium kerekeket, ikerbeömlős Power Dome motorháztetőt, Mopar® küszöbvédő elemeket, valamint a karosszéria színével megegyező színű pótkerék-burkolatot kapott
• A Rubicon kivitel esetében most először a karosszéria színére fényezett, az alapfelszereltség részét képező keménytető kifinomult külsőt biztosít a járműnek és egyúttal biztosítja a nyitható tetejű terepjárók által nyújtott, szabad ég alatt való vezetés szabadságának érzését
• 2014 második negyedévétől rendelhető kétajtós Wrangler és négyajtós Wrangler Unlimited kivitelben 2,8 literes turbódízel vagy 3,6 literes V6-os benzinmotorral, illetve ötfokozatú automata sebességváltóval

A Jeep® márka Genfben mutatja be az új Wrangler Rubicon X Package korlátozott példányszámú modellt. Az autó alapját a Wrangler legjobb terepképességekkel rendelkező változata, a Rubicon kivitel adja, azonban az új különkiadás még inkább hangsúlyozza a legendás Rubicon zseniális műszaki megoldásait és a modell által biztosított szabadság és biztonság élményét a legkeményebb terepeken is.
Mindezen tulajdonságok mellől természetesen a kifinomult külső sem hiányozhat, amely a (Rubicon kivitel esetében most először) karosszéria színére fényezett keménytetőnek köszönhetően városi környezetben is kitűnően megállja a helyét.

Az új Jeep Wrangler Rubicon X Package a Rubicon gazdagon felszerelt csomagja mellett exkluzív funkcionális és stíluselemek széles tárházát kínálja, melyek közül említést érdemel a fekete hétlyukú hűtőrács fekete betétekkel, az ikerbeömlős Power Dome motorháztető és a sötétítet ablaküvegek, amelyek még agresszívebb megjelenést kölcsönöznek a modellnek.
17 colos, fekete alumínium kerekek gondoskodnak róla, hogy a legkeményebb terepekkel is meg tudjon küzdeni a jármű, miközben Mopar® küszöbvédő elemek biztosítanak még nagyobb védelmet a karosszériának. Az új Jeep Wrangler Rubicon X Package külső megjelenését a karosszéria színével megegyező színű pótkerék-burkolat és a Mopar fekete üzemanyagtöltő-nyílás fedél teszik teljessé.

Az alapfelszereltség részeként kapható, a Rubicon kivitel esetében most először a karosszéria színére fényezett keménytető biztosítja a nyitható tetejű terepjárók által nyújtott, szabad ég alatt való vezetés szabadságának érzetét, amely kizárólag a legendás Wranglerrel tapasztalható meg, ugyanakkor kifinomultabb külsőt is kölcsönöz az autónak. Az új, karosszéria színével megegyező színű keménytető szintén az alapfelszereltség részeként érhető el a Dual Top kivitelben, amely a Sunrider® vászontetőt és a háromrészes, moduláris Freedom Top® keménytetőt egyaránt tartalmazza.

A beltérben vörös vagy fekete bőrülések és bőrrel bevont kormánykerék határozzák meg a hangulatot. A fűtött első ülések az alapfelszereltség részét képezik. Az utasoldali kapaszkodó, a szellőzők külső gyűrűje, a kormánykerék-küllők és az ajtóbehúzó fogantyúk ezüst színnel vannak díszítve. Mopar lábnyom-mintás szőnyegek teszik az új limitált szériás modell belsejét teljessé.

A vezető és utasainak maximális kényelméről, tájékoztatásáról és szórakoztatásáról 6,5 colos, érintőképernyővel, 40 GB-os merevlemezzel, USB- és AUX-bemenetekkel, DVD-lejátszóval, valamint hangvezérléses Bluetooth telefonkihangosítóval rendelkező UConnect multimédiás infotainment és navigációs rendszer gondoskodik.

A kétajtós Wrangler és négyajtós Wrangler Unlimited kivitelben is rendelhető különkiadás 2014 második negyedévében kerül az európai kereskedésekbe. Motorkínálatát két erőforrás alkotja: egy 2,8 literes turbódízel, amely 200 lóerő és 460 Nm nyomaték leadására képes, és egy 3,6 literes V-6 Pentastar benzinmotor, amely 284 lóerőt és 347 Nm nyomatékot kínál. Mindkét egységhez ötfokozatú automata sebességváltó tartozik.

Hogy a legkevésbé járható utakon is könnyedén boldoguljon, a Jeep Wrangler Rubicon terepalkalmasságáról a Jeep részleges összkerékhajtási rendszere gondoskodik, amely a Rock-Trac® NV241 kétfokozatú,4,0:1 áttételű terepváltón, továbbá Tru-Lock® első és hátsó elektronikus differenciálzáron keresztül kapja a hajtóerőt. A Tru-Lock zárható első és hátsó differenciálművek sziklamászás esetén vagy meredek emelkedőkön kaptatva kis sebességű manőverezési képességet kölcsönöznek a járműnek azáltal, hogy egyenlő mértékben osztják meg a hajtóerőt a kerekek között, amelyek így plusz vonóerőt képesek átvinni a talajra.
A Rubicon modell különleges kiváltsága az elektronikusan leválasztható elülső kanyarstabilizátor (Active Sway Bar System), amely a legkeményebb terepviszonyok közepette megnövelt rugóutat biztosít a jármű számára.

 

 

utolsó videók

összetett keresés

Keresés...

Feladó
Címzett
Keresés