04 május 2016

Különleges Camp Jeep® rendezvényen ünnepli a márka 75. évfordulóját és a tulajdonosokat

A Jeep tulajdonosok legnagyobb találkozóját idén harmadszor rendezik meg, június 2-5. között, Spanyolországban
• A Camp Jeep idei kiadása az 1941. június 5-én megszületett márka előtt tiszteleg;
• A Moab Easter Jeep Safariról ismert két fantasztikus tanulmányautó, a Jeep Trailcat és a Jeep Comanche is ellátogat a Táborba;
• Meglepetés-koncert nemzetközi fellépővel;
• 75th Anniversary jubileumi limitált szériás modellek, veterán Jeepek, Mopar tanulmányautók;
• ‘Jeep & Fun" programok teljes tárháza, különböző nehézségi szintű tereppályák;
• További információ a https://ownersgroup.jeep.com/camp-jeep internetes oldalon

Az európai Jeep tulajdonosok és rajongók klubjának (Jeep Owners Group, JOG) harmadik éves Camp Jeep® találkozójára idén nyáron június 2-5. között kerül sor a spanyolországi Bassellában, Lleida megyében. A dátum tudatosan egybevág a márka születésnapjával (június 5.), így a résztvevők megemlékezhetnek arról a legendás napról, amikor a legelső Willys MA 1941-ben legördült az összeszerelő szalagról.
A Camp Jeep a legnagyobb egymárkás offroad ügyfélrendezvény Európában, és mint ilyen, nagyszabású tisztelgés a világ legnépszerűbb összkerékhajtású járműveinek tulajdonosai előtt. Az idei, évfordulós rendezvényen ráadásul azt az ikonikus márkát is megünneplik, amely vadonatúj piaci szegmenseket hozott létre, és merőben újszerű modellekkel gazdagította a szabadidőjárművek kategóriáját.

A 2014 augusztusában létrehozott JOG a márka 'első és egyetlen' hivatalos rajongói klubja, amely az EMEA térség immár 24 országában aktív, és 64 ezer tagot számlál.
Az idei rendezvényen a várakozások szerint mintegy 400 jármű és több mint 2500 rajongó vesz részt. Hamisítatlan Jeep Dzsembori stílusban négy napon át tartanak a 4x4 kalandok, a szabadtéri programok, a szabadság ünnepe.
Az Egyesült Államokban az ehhez hasonló dzsemborik kifejezetten aktív terepjárásra kihegyezett találkozók, ahol a résztvevők a nagy Jeep család részévé válhatnak, a természet lágy ölén élvezve a legendás márka kalandvágyát és egyedülálló terepalkalmasságát.

Az első Dzsemborit még 1953-ban szervezték meg a legendás Rubicon ösvényen a Sierra Nevada hegységben, és azóta a rendezvények a márka hagyományainak szerves részévé váltak: kiépítettek egyfajta közösségi hálózatot, még jóval azelőtt, hogy a közösségi háló fogalma megszületett volna.
A Camp Jeep résztvevői egyedülálló, látványos környezetben tehetik próbára Jeep gépkocsijuk rettenthetetlen terepalkalmasságát, és élményeiket a márka többi rajongójával is megoszthatják.

Az idei évre azonban különleges programot szerettek volna összehozni a szervezők, így elhozzák Spanyolországba minden idők két legcsodálatosabb Moab Easter Jeep Safari tanulmányautóját. A teljes mértékben funkcionális Jeep Comanche és a nagyteljesítményű Jeep Trailcat közös jellemzője, hogy olyan, egyedülálló koncepciójárművek, amelyeket az évről évre több ezer keményvonalas Jeep-rajongót fogadó, a Utah állambeli Moab városában megszervezett Easter Jeep Safari 50. évfordulójára alkottak meg. A múltbeli Jeep pickup kisteherautók előtt tisztelgő, Renegade alapú Comanche tanulmányautó veterán katonai és polgári Jeep járművek stíluselemeiből építkezik, míg a Jeep Trailcat tanulmány egy olyan, extrém sportos terepjáró, amelybe a 707 lóerős, kompresszoros 6,2 V8 HEMI® Hellcat erőforrást építették be.

Míg a Camp Jeep résztvevői saját járműveikkel érkeznek, a márka 75. születésnapja előtt tisztelgő, a Genfi Autószalonon leleplezett 75th Anniversary limitált kiadású modellekkel itt először találkozhatnak testközelben a résztvevők. A résztvevők a márka teljes modellkínálatát megismerhetik, és ki is próbálhatják, ott lesz a Grand Cherokee, minden idők legtöbb elismerésben részesült szabadidőjárműve; az ikonikus Wrangler, a szegmens legjobb terepalkalmassággal rendelkező kompakt szabadidőjárműve, a Renegade, valamint a Cherokee, amely a Jeep legendás terepalkalmasságát élvonalbeli formai köntösben tálalja.

A Jeep tanulmányautók és a Mopar tartozékokkal felszerelt járművek a 2016. évi Camp Jeep négy napja során végig megtekinthetők. Ezen felül a Jeep legendás hagyatékát erősítendő számos történelmi jelentőségű veterán modell is megjelenik a rendezvényen, így a megállíthatatlan 1941-es Willys-Overland MB, az 1946-os Willys Wagon, a világ első szabadidőjárműve, valamint a legelső felsőkategóriás prémium szabadidőjármű, az 1963-as Jeep Wagoneer.
A rendezvény látogatói a Camp Jeep összes programján szabadon részt vehetnek: három helyszínen, különböző nehézségi fokú és időigényű, csaknem 50 kilométeres pályán terepezhetnek, illetve részt vehetnek a Jeep Akadémia oktatásán.
A terepjárás mellett egy sor kulturális és sportprogram is várja a Camp Jeep vendégeit, a kenuzástól a strandröplabdáig, a jógától a Flamenco-táncóráig. Végül, de nem utolsó sorban a márka 75. születésnapját ünneplendő a program zárásaként meglepetés koncertet ad egy nemzetközi előadó.

Jeep Trailcat
A Jeep Trailcat tanulmány a tökéletes terepjáró, amely Moab extrém ösvényein éppúgy otthonosan mozog, mint az autópályákon. A kompresszoros 6.2 V8 HEMI® Hellcat motorral és hatfokozatú automata sebességváltóval (valamint egyedi, gravírozott Hellcat logóval díszített váltókarral) szerelt Trailcat tanulmánynak nem akad kihívója a kategóriában.
Hogy a 707 lóerős Hellcat motor elférjen a Trailcat orrában, a tervezők 305 mm-rel megnyújtották a jármű tengelytávját, míg a kecsesebb megjelenés érdekében 51 mm-rel csökkentették a szélvédő magasságát. A tanulmányt olyan külső Mopar tartozékok teszik még egyedibbé, mint a szellőzőnyílásokkal és központi domborítással ellátott motorházfedél, a selyemfényű fekete hűtőrács, a LED-es fényszórók és ködfényszórók, valamint a küszöbvédő elemek.
A modell robusztus off-road megjelenését acél első és hátsó lökhárító, 17 colos kerekek és azokra felcsavarozott peremű 39,5 colos BFGoodrich Krawler T/A KX terepabroncsok, első és hátsó Dana 60 hidak, valamint Fox lengéscsillapítók teszik hitelessé.
A lemezek alatt szunnyadó, félelmetes teljesítményre olyan finom stíluselemek utalnak, mint az első doblemezen elhelyezett Hellcat matrica, vagy a motorházfedél oldalára felragasztott Trailcat logó - ezek is mutatják, jóval többről van szó átlagos sorozatgyártású Wranglernél. A Trailcat utastere egyszerű és funkcionális. A sportülések a Dodge Viperből származnak, szénszálas vázukat kontrasztos öltésekkel varrott Katzkin bőr borítja.
Jeep Comanche

A Jeep Renegade modellen alapuló Jeep Comanche tanulmány maximális terepalkalmasság mellett magas fokú munkaképességet kínál. A múltbeli Jeep pickup kisteherautók előtt tisztelgő, Renegade alapú Comanche tanulmányautó veterán katonai és polgári Jeep járművek stíluselemeiből építkezik.
A Comanche 'bézs gépezet' koncepcióját selyemfényű fekete motorházfedél, egyedi homlokfal, csörlő, acél hátsó lökhárító, vászontető, valamint a platón elhelyezett pótkerék teszi teljessé. A tengelytáv 15 centiméterrel hosszabb a széria-állapotú Renegade-énél, így kaphatott 150 centiméteres platót a Comanche.

A Comanche utasterében egyedi üléskárpitok, pedálborítások, küszöbvédő panelek és Mopar gumiszőnyegek találhatók. A Comanche terepalkalmasságát olyan Jeep Performance alkatrészek javítják, mint a küszöbvédő elemek, az 5 centiméterrel növelt szabad hasmagasság, vagy a csörlő. A Comanche 16 colos, fényezett keréktárcsáin 32 colos BFGoodrich All Terrain T/A abroncsok feszülnek.
A Jeep Comanche hajtásáról egy 2,0 literes, soros négyhengeres dízelmotor gondoskodik, amely 9 fokozatú automata sebességváltón és felezővel, valamint zárható hátsó differenciálművel rendelkező Jeep Active Drive Lock rendszeren keresztül hajtja a kerekeket.

Jeep EMEA hírek és videók:
Márkablog: www.jeep-people.com
Facebook: www.facebook.com/JeepOlllllllOpeople